باعنایت پرودگار متعال از تاریخ 94/6/24 صفحه اختصاصی واحد بهداشت حرفه ای در سایت بیمارستان الزهرا ( س ) شروع به فعالیت می نماید .
همکاران گرامی میتوانند جهت دسترسی به اطلاعیه ها و موارد آموزشی بهداشت حرفه ای ( کتابچه ها ، بروشورها ، پوسترها و ... ) به این صفحه مراجعه نمایند .
صفحه اصلی سایت ⇐ واحدهای بیمارستان ⇐ واحد بهداشت حرفه ای
کلیات بهداشت حرفه ای
تعریف بهداشت حرفه ای
بهداشت حرفه ای علم و هنر ی است که با شناسایی ، اندازه گیری و ارزشیابی عوامل زیان آور محیط کار ، اقدامات کنترلی را جهت حفظ و ارتقاء سطح ایمنی و سلامت شاغلین به انجام می رساند تا از هرگونه بیماری ناشی از کار و حوادث شغلی پیشگیری شود .
اهداف بهداشت حرفه ای
1ـ تامین ، حفظ وارتقاء عالیترین درجه ممکن سلامت جسمی ، روانی واجتماعی کلیه شاغلین کشور
2ـ پیشگیری ازبیماریها وحوادث ناشی ازکار
تعریف حریق :
یک واکنش اکسیداسیون گرمازا است که گرمای حاصل از این آزاد سازی به صورت حریق مشهود است .
ماهیت حریق :
عوامل موثر در ایجاد آتش سوزی متعدد می باشد ولی برای ایجاد آتش وجود سه عامل زیر که به مثلث حریق معروف است ضروری است و در صورت حذف تنها یکی از آنها ادامه حریق ممکن نیست :
تونل کارپال، کانالی در مچ است که عصب میانی در آن قرار دارد. این عصب به انگشت شست و قسمتی از کف دست، انگشت اشاره، انگشت میانی و نیمی از انگشت سوم حس میدهد. وقتی مچ دست در حالت بدی قرار بگیرد، فضای کافی برای عصب مدیان(عصب میانی) وجود ندارد و به این عصب فشار وارد میشود. همچنین وقتی این تونل ملتهب شود و آسیب ببیند، به عصب هم صدمه وارد میآید که باعث سوزش و خارش، کرخ و بیحس شدن، ضعف یا درد در انگشتها میشود.
تعریف حریق :
یک واکنش اکسیداسیون گرمازا است که گرمای حاصل از این آزاد سازی به صورت حریق مشهود است .
ماهیت حریق :
عوامل موثر در ایجاد آتش سوزی متعدد می باشد ولی برای ایجاد آتش وجود سه عامل زیر که به مثلث حریق معروف است ضروری است و در صورت حذف تنها یکی از آنها ادامه حریق ممکن نیست :
1ـ اکسیژن : میزان اکسیژن موجود در هوا در شرایط طبیعی 21% است اگر میزان آن به زیر 15% برسد آتش خاموش می شود .
2ـ مواد سوختنی : تمام موادی که قابلیت سوختن داشته باشند ماده سوختنی تلقی می شوند این مواد می توانند مایع ، جامد و یا گاز باشند . سرعت سوختن و گسترش شعله در مواد مختلف متفاوت است.
3ـ حرارت : برای شروع حریق وجود حرارت الزامی است که این حرارت می تواند توسط سیگار ، جریان برق ، جرقه ، الکتریسیته ساکن و ... تامین گردد .
|
|
Ø معرفی پرسنل بهداشت حرفه ای مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهراء(س) رشت
|
نام و نام خانوادگی |
معصومه رفیعی |
سمت |
کارشناس بهداشت حرفه ای |
|
تلفن داخلی |
326 |
|
تلفن مستقیم |
- |
|
تحصیلات |
کارشناسی بهداشت حرفه ای |
|
سوابق |
2 سال |
Ø شرح وظایف واحد مهندسی بهداشت حرفه ای مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهراء(س) رشت
1. تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار و طرح مسائل و مشکلات در جلسات کمیته
2. پیگیری موارد مطرح شده در کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار
3. تهیه و تدوین خط مشی های بهداشت حرفه ای بیمارستان
4. تهیه و تدوین برنامه عملیاتی با همکاری اعضا و اجرای آن مطابق جدول زمانبندی
5. تهیه و تدوین دستورالعمل های اجرایی آمادگی و مدیریت واکنش در شرایط اضطراری
6. ارزیابی ریسک در واحد های مختلف بیمارستان
7. شناسایی شغلهای موجود در بیمارستان و تعداد پرسنل هر شغل بر اساس تماس با عوامل زیان آور محیط کار
8. بازدید روزانه از بخش ها ، تهیه گزارش و تکمیل چک لیست های مربوطه و اعلام کلیه ایرادات و نواقص حفاظتی و بهداشتی وارائه پیشنهادات لازم جهت رفع آنها وانجام پیگیری های مربوطه
9. شناسایی عوامل زیان آور محیط کار، پیگیری در خصوص اندازه گیری آنها و ارائه اقدامات کنترلی
- مخاطرات فیزیکی
- مخاطرات شیمیایی
- مخاطرات بیولوژیکی
- مخاطرات ارگونومیک، روانی – اجتماعی و فاکتورهای سازمانی
10. نظارت بر نحوه اندازه گیری عوامل زیان آور بر اساس اهداف از پیش تعیین شده با توجه به اصول و شرایط اندازه گیری
11. تهیه MSDS مواد شیمیایی مورد استفاده در بخش های مختلف و آموزش آنها به پرسنل در معرض
12. برچسب گذاری مواد شیمیایی و نظارت بر طبقه بندی مناسب محلولهای شیمیایی
13. نظارت بر تهیه و استفاده صحیح از وسایل حفاظت فردی متناسب با هر بخش بیمارستان و همچنین نصب پوسترهای آموزشی بهداشتی و حفاظتی در محیط کار
14. تهیه پیش نویس دستور العمل جهت انجام معاینات پرسنل ( قبل از استخدام و دوره ای )برای
15. شغل های موجود و تهیه جدول آزمایشات اختصاصی به تفکیک نوع شغل
16. نظارت برانجام معاینات پزشکی قبل از استخدام ودوره ای بر اساس دستورالعمل و تشکیل پرونده بهداشتی پرسنل
17. اعلام موارد مشکوک بیماریهای حرفه ای به طریق مدیر بیمارستان و مراکزمربوطه
18. تهیه دستورالعمل های ایمنی تجهیزات ، ساختمان، تجهیزات حمل و نقل و ...
19. ثبت آمار حوادث در بخش های مختلف بیمارستان ، پیگیری و ارائه راه حل جهت پیشگیری از موارد مشابه
20. همکاری مستمر در سیستم مدیریت کیفیت، حاکمیت بالینی، اعتبار بخشی وسایر امور مربوطه
21. تهیه و تدوین نیاز های آموزشی کارکنان در زمینه بهداشت حرفه ای
- آموزش عوامل زیان آور محیط کار و بیماریهای شغلی به تفکیک بخش های بیمارستان
- آموزش نحوه صحیح استفاده از MSDS در مواجهه با عوامل زیان آور شیمیایی
- آموزش نحوه صحیح حمل بار
- آموزش کارکنان در طی دوران حاملگی
- آموزش دستورالعمل مدیریت خطر در شرایط اضطراری
- آموزش موارد کاربرد و راهنمای عملی استفاده از وسایل حفاظتی (گان، ماسک، محافظ چشم، دستکش، کفش و روپوش)
- آموزش رعایت الزامات بهداشتی – ایمنی کارکنان در صورت تماس با خون و مایعات و بافت های بدن
- آموزش نحوه صحیح ریختن مایعات از ظرفی به ظرف دیگر
22. به روز رسانی اطلاعات و آگاهی کارکنان واحد بهداشت حرفه ای و ارتقاع سطح آگاهی کارکنان این واحد از طریق شرکت در دوره های آموزشی
23. شرکت در کلیه جلسات آموزشی و بازآموزی، همایش ها و جلسات کمیته های تخصصی
24. مستندسازی اقدامات و پیگیری های بهداشتی انجام شده در بیمارستان
25. ارسال یک نسخه از کلیه اقدامات انجام شده و نتیجه اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار به معاونت بهداشتی