• 1399/08/24 - 10:42
  • تعداد بازدید خبر : 118
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

گفتگو با کارشناس تغذیه مرکز الزهرا(س) رشت

به مناسبت روز جهانی دیابت گفتگویی با کارشناس تغذیه بیمارستان الزهرا(س) رشت صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهرا(س) رشت:
به مناسبت ۱۴ نوامبر مصادف با ۲۴ آبان ماه ۹۹ روز جهانی دیابت گفتگویی با سرکار خانم زهرابی کارشناس تغذیه بیمارستان الزهرا(س) رشت انجام داده ایم که متن پیام بشرح زیر است:

یکی از انواع دیابت، دیابت بارداری است که از شایعترین عوارض بارداری می باشد و برای اولین بار در بارداری تشخیص داده می شود. در دوران بارداری تغییرات هورمونی رخ می دهد که منجر به بهم خوردن تنظیم قند خون می گردد و نتیجه آن ایجاد عارضه دیابت بارداری می باشد.
وی در ادامه گفت: بیشتر زنان مبتلا به دیابت بارداری بعد از تولد نوزاد بهبود می یابند. با این حال ابتلا به این بیماری، احتمال ابتلا به دیابت در حاملگی های بعدی یا در آینده را افزایش می دهد. زنان مبتلا به دیابت بارداری در طول بارداری به طور معمول جهت کنترل قند خون شان می بایست تغذیه مناسب و برنامه ورزشی منظمی را تحت نظارت پزشک و مشاور تغذیه رعایت نمایند تا از صدماتی که این بیماری ممکن است برای مادر و جنین ایجاد کند جلوگیری گردد.

خانم زهرا زهرابی در ادامه بیان کرد: 
درمان دیابت در بارداری شامل رژیم غذایی، ورزش و دارو است. رژیم غذایی نخستین گام در کنترل و درمان بیماران دچار دیابت بارداری است. لازمه استفاده از این روش درمانی، ارزیابی اثربخشی درمان با کنترل قند خون است که در این مورد استفاده از گلوکومترهای خانگی توصیه شده است.
ایشان با تاکید بر اینکه رژیم غذایی افراد دیابتی باید با هدف وزن گیری مناسب تنظیم شود. به خانم های باردار مبتلا به دیابت با نمایه توده بدنی بالاتر از 26( دچار اضافه وزن و چاقی)، توصیه می شود در طول بارداری وزن گیری تا حدود 9 کیلوگرم داشته باشند. رژیم غذایی مناسب به شما کمک می کند که قند خون و وزن خود را کنترل کنید و احساس بهتری داشته باشید.

کارشناس تغذیه مرکز الزهرا(س) رشت بیان کرد: اصول اولیه در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت بصورت زیر می باشد:
•      دقت به اندازه و میزان کالری هر وعده ی غذایی
•      کاهش مصرف غذاهای سرخ شده، شیرینی ها، نوشیدنی های شیرین و هرنوع غذای شور یا چرب
•      تمرکز بر دریافت سبزیجات، غلات سبوسدار، پروتئین بدون چربی، لبنیات کم چرب، میوه ها و چربی های سالم
•      مصرف میان وعده برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون
•      رعایت تنوع در برنامه غذایی
در وعده های مختلف مخلوطی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی بخورید تا قند خون شما بهتر کنترل شود و مدت بیشتری سیر بمانید.
اطمینان حاصل کنید که کربوهیدراتها و چربی های با کیفیت را انتخاب می کنید:
•      مواد غذایی سرشار از فیبر: سبزیجات، میوه ها، مغزها، لوبیا، نخودفرنگی، غلات کامل
•      کربوهیدراتهای سالم: سبزیجات، لوبیا، غلات کامل و میوه ها
•      چربی های سالم: ماهی، آجیل و دانه ها، آووکادو، زیتون، روغن زیتون
صبحانه، ناهار، شام و میان وعده ها باید حاوی موارد زیر اما به مقدار مشخص باشند:
•      کربوهیدراتهای با فیبر بالا: نان سبوسدار، برنج قهوه ای، حبوبات
•      پروتئین بدون چربی یا کم چرب: تخم مرغ، پنیر، انواع گوشت کم چرب، ماهی
•      سبزیجات و میوه های متنوع
•      لبنیات کم چرب
•      چربی های سالم
متخصصین تغذیه با تنظیم برنامه غذایی مناسب شما را جهت انتخاب غذایی سالم، تنظیم قند خون و وزن گیری مناسب خود و جنینتان راهنمایی می کنند.

  • گروه خبری : مرکز آموزشی درمانی الزهرا ء
  • کد خبر : 65295
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1399/08/24 10:42