• 1404/02/09 - 13:25
  • تعداد بازدید خبر : 156
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیرو گزارش منتشرشده تحت عنوان «وقتی حیا قربانی بی‌برنامگی می‌شود»

پاسخ به گزارش پایگاه خبری گیلانستان درباره ارائه خدمات سونوگرافی توسط پزشک مرد در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) رشت

                                                                                           بسمه تعالی
پاسخ به گزارش پایگاه خبری گیلانستان درباره ارائه خدمات سونوگرافی توسط پزشک مرد در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) رشت
با سلام و احترام؛پیرو گزارش منتشرشده تحت عنوان «وقتی حیا قربانی بی‌برنامگی می‌شود»، نکات زیر جهت تنویر افکار عمومی و با استناد به موازین شرعی و ضوابط قانونی کشور به استحضار می‌رسد:
۱. افتخاری برای جامعه زنان و نظام سلامت کشور است که به مدد بانوان غیور، باحیا و پرتلاش، شاهد حضور فعال تیم‌های تخصصی پزشکی زن در رشته‌هایی چون زنان و زایمان، داخلی، اطفال و... در سراسر کشور هستیم. وزارت بهداشت همواره در مسیر حمایت از آموزش و جذب بانوان متخصص به‌ویژه در رشته‌های مرتبط با سلامت بانوان پیشگام بوده است.
۲. با این حال، در رشته‌هایی مانند رادیولوژی، پاتولوژی، اورولوژی، جراحی عمومی، ارتوپدی و قلب، فرآیند پذیرش متخصصان صرفاً بر پایه نمره قبولی علمی صورت می‌گیرد و جنسیت در پذیرش معیار انتخاب نیست. بدیهی است که نیاز نظام سلامت کشور ایجاب می‌کند بهترین‌های علمی، فارغ از جنسیت، در مسیر خدمت به مردم قرار گیرند.
۳. مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) رشت، به‌عنوان تنها مرکز ارجاع‌دهنده شبانه‌روزی خدمات اورژانسی تخصصی زنان در استان، در شیفت‌های شب و ایام تعطیل به‌ناچار از حضور پزشکان شیفت‌بندی‌شده از سایر مراکز درمانی همچون مرکز آموزشی درمانی پورسینا استفاده می‌کند. بدیهی است چینش شیفت‌ها بر مبنای تخصص پزشکی و ضرورت‌های درمانی انجام می‌شود، نه تفکیک جنسیتی.
۴. توقف ارائه خدمات سونوگرافی در شیفت‌های عصر و شب به دلیل کمبود پزشک زن، به معنای محروم کردن مادران باردار از خدمات اورژانسی حیاتی خواهد بود و این امر برخلاف اصول انسانی، پزشکی و مسئولیت‌های نظام سلامت است.
۵. بر اساس استفتائات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در پاسخ به پرسش‌های متعدد درباره مراجعه زنان به پزشکان مرد آمده است:> «در معالجات و معاینات پزشکی، لمس و نظر به مواضع حرام، در صورتی که معالجه متوقف بر آن باشد و طبیب زن موجود نباشد یا مراجعه به او مستلزم عسر و حرج باشد، اشکالی ندارد.»(استفتائات رهبری، جلد ۲، سؤال ۹۳)بنابراین در موارد درمانی، پزشک مجاز است با رعایت ضرورت‌های درمانی، نیاز بیمار را رفع کند.
۶. فرق پزشک با افراد غیرپزشک در همین نکته است که پزشک با قصد درمان، تحت شرایط اضطرار و رعایت عفت و حیا، اقدام به معاینه و درمان می‌کند و این امر در شرع اسلام مجاز دانسته شده است. عمل‌های جراحی لگن در بانوان، آنژیوگرافی زنان توسط پزشک مرد، یا جراحی‌های قلب و ارتوپدی بانوان توسط پزشکان مرد، همگی مصادیقی روشن از این ضرورت‌های درمانی است که با اتکا به احکام شرعی انجام می‌شود.
۷. از بانوان محترم مراجعه‌کننده تقاضا می‌شود همان‌گونه که در دیگر حوزه‌های درمانی حضور پزشک مرد را در راستای سلامت و ضرورت درمانی می‌پذیرند، در خدمات تصویربرداری و سونوگرافی نیز پزشکان متعهد و متخصص مرد را محرم بدانند و سلامت خود و فرزندشان را در اولویت قرار دهند.
۸. در پایان، ریاست مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) ضمن استقبال از نقدهای دلسوزانه، تأکید می‌کند که حفظ کرامت بیماران و رعایت موازین شرعی و قانونی همواره سرلوحه عملکرد این مرکز بوده و خواهد بود. امید است رسانه‌ها با استناد دقیق به واقعیات میدانی، یاریگر نظام سلامت در ارتقای خدمات به مردم شریف استان گیلان باشند.
 
با احترام
روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) رشت
  • گروه خبری : گزارش تصویری,اخبار اختصاصی,اخبار دانشگاه,مرکز آموزشی درمانی الزهرا ء
  • کد خبر : 138673
کلمات کلیدی
حبیبه  نوروزی
خبرنگار

حبیبه نوروزی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/02/09 13:25