• 1394/07/25 - 12:04
  • تعداد بازدید خبر : 66
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
تغذیه/ وزن ایده آل

توصیه های تغذیه ای قبل از بارداری

توصیه های تغذیه ای قبل از بارداری در خصوص اهمیت وزن مناسب و ایده آل درطول بارداری 

کارشناسان تغذیه در خصوص اهمیت وزن مناسب و ایده آل درطول بارداری بر حفظ سلامتی مادر و کودک بیان کردند: "اگر قصد بارداری دارید و دچار اضافه وزن هستید قبل از بارداری حتما وزن خود را کاهش دهید. اگر در ابتدای بارداری وزن مناسب داشته باشید در طول بارداری انرژی بیشتری خواهید داشت و مشکلات سلامتی کمتری برای شما پیش خواهد آمد".

ایشان همچنین اضافه کردند مطالعات نشان داده اضافه وزن بر هورمون ها و الگوهای تخمک‌گذاری تأثیر گذاشته و بارداری را به تأخیر می اندازد. در شاخص توده بدنی (BMI) 25-20 شانس بارداری افزایش می یابد. ولی در BMI 25 و بالاتر(اضافه وزن) و یا BMI 30 و بالاتر(چاقی) شانس بارداری موفق کاهش می یابد.

هرچه BMI بالاتر باشد (اضافه وزن بیشتر باشد) احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی مانند افزایش فشار خون و مسمومیت بارداری در دوران بارداری افزایش می یابد. با BMIبالای 30 احتمال ابتلا به دیابت بارداری 3 برابر افزایش می یابد. دیابت بارداری باعث افزایش وزن جنین می شود و روند زایمان را برای مادر و کودک مخاطره آمیز می کند، همچنین خطر ابتلا به دیابت را بعد از بارداری افزایش می دهد.

همچنین احتمال اضافه وزن و خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی مانند بیماریهای قلبی، دیابت نوع 2 و سرطان در سالهای آینده در کودکانی که مادران آنها در طول بارداری دچار اضافه وزن بودند بالاتر است.

رژیم های غذایی نادرست مانند رژیم هایی که در آن گروه غذایی خاصی( مثلا کربوهیدراتها) حذف می شود و همچنین رژیم های غذایی با کالری بسیار پایین تأثیر منفی بر بدن داشته و باعث تخلیه ذخایر مواد مغذی حیاتی از بدن می شوند در نتیجه با کمبود ویتامین ها و مواد معدنی ضروری جهت داشتن بارداری سالم در آینده مواجه می‌شوید. در عوض انتخاب غذایی درست مانند جایگزینی کربوهیدراتهای پیچیده (غلات کامل، آرد سبوسدار) با آردهای سفید، کاهش مصرف غذاهای فراوری شده با کالری، چربی و شکر زیاد و افزایش فعالیت بدنی به کاهش وزن کمک می کند.

در دوران بارداری ذخایر بدنی و دریافت مواد مغذی به مقدار کافی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین اگر قصد بارداری دارید برای داشتن بارداری سالم باید از رژیم غذایی سالم، متعادل و متنوع شامل مقادیر کافی میوه و سبزی، غذاهای نشاسته ای (ترجیحا غلات کامل)، لبنیات کم چرب یا غذاهای غنی از کلسیم، غذاهای پروتئینی و گوشتهای بدون چربی و حبوبات پیروی کنید و همچنین مصرف روغن ها و چربی ها را با کاهش مصرف غذاهای پرچرب مانند مارگارین، شیرینی‌ها و غذاهای سرخ شده کاهش دهید. میوه ها و سبزیجات را جایگزین میان وعده های پرکالری کنید.

صبور باشید. مناسب‌ترین میزان کاهش وزن بین 1-5/0 کیلوگرم در هفته می باشد. کاهش وزن بیش از این مقدار به این معنی است که آب و توده عضلانی بیشتری نسبت به چربی از دست داده اید. در نظر داشته باشید که هدف بلند مدت شما بچه دار شدن است، پس یک شروع سالم داشته باشید.

تحرک داشته باشید. ساعتی از روز را به ورزش کردن اختصاص دهید. ورزش باعث می شود بجای عضله، چربی بسوزانید و همچنین استخوان‌های شما را مقاوم می کند. ورزش هایی را که دوست دارید انجام دهید؛ به باشگاه بروید، ورزش های ایروبیک انجام دهید، دوچرخه سواری کنید، باغبانی کنید و به جای استفاده از آسانسور از پله ها بالا بروید.

از متخصصین کمک بگیرید. از یک متخصص تغذیه جهت تنظیم برنامه غذایی خود کمک بگیرید. آنها به شما در کاهش وزن مناسب و کنترل اشتها کمک می کنند و تصور واقع بینانه‌ای از آنچه که باید به آن برسید به شما می دهند.

 
  • گروه خبری : مرکز آموزشی درمانی الزهرا ء
  • کد خبر : 12756
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/07/25 12:04