• 1396/12/28 - 12:30
  • تعداد بازدید خبر : 188
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

راه اندازی اولین واحد مراقبت آغوشی مادر و نوزاد در گیلان

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از راه اندازی اولین واحد مراقبت آغوشی مادر و نوزاد (KMC)، در گیلان خبر داد.

به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با همکاری پزشکان واحد نوزدان مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) رشت، برای نخستین بار روش مراقبت آغوشی یا مراقبت کانگرویی، در بخش نوزادان این بیمارستان راه اندازی شد تا نوزادان نارس و کم وزن بتوانند در آغوش مادران خود و با تغذیه از شیر مادر به وزن طبیعی خود برگردند.

دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت و گو اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: این کار موجب ارتقای سلامت و بهبود وضعیت نوزدان از طریق کنترل موثرتر دمای بدن، تغذیه با شیر مادر، پیشگیری از عفونت و ایجاد ارتباط نزدیکتر مادر و نوزاد می شود و همچنین این روش می تواند به بهبود رابطه پزشک، پرستار و مادر منجر شود.

وی افزود: این اقدامات در راستای ارتقای سلامت و افزایش ایمنی بیمار که از اهداف برنامه استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی گیلان است به اجرا درآمده و با گسترش این اقدامات در بیمارستان هایی که دارای بخش زایمان هستند، می توان شاهد کاهش مرگ میر ناشی از کم وزنی نوزدان نارس بود.

دکتر یوسف زاده گفت: یکی از کارهای مهم و اساسی دیگری که برای حمایت از نوزدان، برای اولین بار در بیمارستان الزهراء (س) رشت به مرحله اجرا در آمده است، حذف تغذیه نوزادان با شیشه شیر خشک بود، که طی مراسمی با حضور جمعی از پرستاران و پزشکان مراسم تودیع با شیشه شیر خشک در بخش نوزدان این بیمارستان بر گزار شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر در کنار روش مراقبت آغوشی می تواند به ارتقای سلامت نوزاد و مادر که در راس برنامه های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی گیلان است، منجر شود. همچنین این روش می تواند موجب تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر و افزایش تولید شیر مادر را به دنبال داشته باشد.

وی تأثیرات روحی روانی مراقبت آغوشی را از مزایای بسیار خوب این روش نام برد که نه تنها به نوزاد بلکه به والدین نیز کمک می کند تا مادران در طی مراقبت آغوشی از استرس کمتری نسبت به مراقبت نوزاد با انکوباتور داشته باشند و خاطرنشان کرد: با اجرای این روش یک بخش خانواده محور (family center) که سرشار از ارتباطات علمی و انسانی است، جایگزین سیستم نگهداری ماشینی می شود.


پی نوشت: این روش مراقبتی در مقایسه با نگهداری نوزادان در بخشNICU بسیار ارزان و مقرون به صرفه بوده و مدت ماندگاری نوزاد در بیمارستان کاهش می دهد، همچنین این روش نگهداری نوزاد کم وزن در بیمارستان فواید بسیار زیادی در پی دارد که در این زمینه می توان به افزایش سطح سلامت جسمانی نوزادان نارس و بهبود روند رشد و تکامل شیرخواران بستری شده در بخش مراقبت ویژه نوزادان، کاهش میزان استرس، افسردگی و عذاب وجدان والدین و افزایش اعتماد به نفس و توانمند سازی آنها در مراقبت از نوزاد نارسشان، بهبود روش مراقبت از نوزادان نارس در بیمارستان و منزل، افزایش میزان ارتباط عاطفی و دلبستگی بین نوزاد و والدین، کاهش طول مدت بستری نوزاد در بیمارستان، استفاده بهینه از منابع انسانی و فناوری در بخش مراقبت از نوزاد نارس، کاهش میزان عفونت های بیمارستانی و مرگ و میر در مراکز بیمارستانی، افزایش توانمندی والدین نوزاد ناتوان برای درگیری عمیق آنها به عنوان مراقبین سلامت نوزادشان، ارتقای تغذیه با شیر مادر برای نوزادان نارس و آشنایی و آموزش مادر با روش های مختلف شیردهی، ایجاد یک تیم مراقبتی با حضور والدین به منظور مراقبت خانواده محور و موثرتر در بیمارستان اشاره کرد.

از سوی دیگر، کنترل حرارت و متابولیسم (سوخت و ساز) نوزدان برای ادامه حیات آن ها بسیار موثر بوده و تحقیقات نیز نشان می دهد که مراقبت آغوشی در مقایسه با انکوباتور سبب حفظ بیشتر دمای طبیعی بدن نوزاد، پیشگیری از هیپوترمی و گرم شدن بهتر و طبیعی تر در نوزاد هیپوترم می شود و نوزادانی که با روش مراقبت آغوشی نگهداری می شوند، کمتر از مشکلات استفراغ، مشکلات تنفسی، عفونت، گریه و... رنج می برند. همچنین، تأثیر مثبت بر حواس پنجگانه از مزایای دیگر این روش است، مراقبت آغوشی پنج حس اصلی در نوزاد را تقویت می کند. نوزاد حرارت بدن مادرش را از طریق تماس پوست به پوست حس می کند (لامسه)، به صدای مادر و تپش قلب او گوش می دهد (شنوایی)، پستان مادرش را می مکد (چشایی)، با مادر تماس چشمی دارد (بینایی)، و بوی مادر را حس می کند (بویایی) و در این روش نوزاد از وزن گیری بهتری برخوردار می شود.
  • گروه خبری : مرکز آموزشی درمانی الزهرا ء
  • کد خبر : 34800
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/12/28 12:30