هفته جهانی سلامت مردان از 26 خرداد الی 1 تیر
شایعترین و کشندهترین سرطان میان مردان سرطان معده و سرطان ریه است.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پژوهشی الزهرا(س):
هفته بینالمللی سلامت مردان از ۱۵ تا ۲۱ ژوئن برگزار میشود، در سال جاری با توجه به شیوع کووید_۱۹ در دنیا و شدت ابتلا و مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان، سبب شده که این موضوع در صدر مسائل مطرح شده درهفته سلامت مردان قرار گیرد. درسال جاری به دلیل شیوع بیشتر بیماری کووید۱۹ در مردان شعار این هفته" Take Action on Covid-۱۹ " یا "برای کووید ۱۹ اقدام کنید" است.»
علاوه برمرگ ومیرناشی از کووید ۱۹، به طور کلی مردان در همه گروههای سنی، مرگ و میر بالاتر و طول عمر کوتاهتری نسبت به زنان به دلایل مشابه دارند. مشکلات، مواجهات و عوامل خطر اختصاصی متعددی نیز، سلامت آنان را تهدید میکند. رفتارهای پرخطر بیشتر، مواجهات خطرناک مانند مواجهات خطرناک شغلی، خشونت بالاتر در مردان، سوانح و حوادث ترافیکی و شغلی کشنده و شیوع و بروز بیشتر بیماریهای مزمن کشنده مانند سکته قلبی و مغزی در مردان از مهمترین دلایل مرگ و میر بالاتر و عمر کوتاهتر مردان است که آن را به یک بحران مهم سلامتی در همه دنیا تبدیل کرده است، از طرف دیگر مردان از خدمات بهداشتی درمانی کمتری بهرهمند میشوند،درچنین شرایطی آگاهی، حمایت و عمل به عنوان اصلیترین راهکارهای رفع بحران یاد شده، میتواند جامعه مردان را نیز از حداقل مواهب سلامت بهرهمند سازد.بیماریهای شغلی مانند بیماریهای ریوی، سرطانهای شغلی، گرفتاریهای اسکلتی_عضلانی، عوامل تاثیرگذار ناشی از شغل بر سلامت باروری مردان و حوادث شغلی از مهمترین مواردی هستند که سبب مرگ و میر یا ناتوانی و بیماری مزمن در مردان میشوند. فراهم شدن محیط کار سالم که در آن کارکنان و مدیران با هم برای حمایت و ارتقای سلامت کار میکنند و شرایط لازم برای تغذیه صحیح، تحرک بدنی کافی، حفظ وزن سالم، حذف مصرف دخانیات و سایر مواد اعتیاد آور فراهم شده و شرایطی ایجاد شود که ایمنی و سلامتی برای کارکنان تامین شود، بسیار مهم است. همچنین در صورتی که رفاه و سلامت روانی کارکنان مد نظر قرار گیرد و امکان استفاده از خدمات بهداشتی و غربالگری فراهم باشد، میتواند در ارتقای سلامت شغلی کارکنان و بویژه مردان موثر باشد.از سال ۹۸ تدوین سند ملی سلامت مردان توسط اداره سلامت میانسالان دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت پیگیری شده و با همکاری همه جانبه بیش از ۲۵ سازمان دولتی، خصوصی و انجمنهای علمی مرتبط با برگزاری ۲۳ جلسه مدیریتی و با بهرهگیری از نظرات کارشناسی ۹۹ نفر از صاحب نظران و مراکز تحقیقاتی و علمی تدوین شده است. همچنین دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز بررسی این سند را در کمیسیون عالی در برنامه خود قرار داده است و پس از تصویب آن، در سال جاری تدوین و اجرای برنامههای عملیاتی آغاز خواهد شد.
نظر دهید